Skip to main content

Digital Customer Experience

Digital Customer Experience

Als ondernemer ben je elke dag druk om een stap voor te blijven in de competitieve markt. Je wilt groeien, efficiënter werken en een service leveren waar je klanten blij van worden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een wereld die razendsnel verandert. Automatisering en digitalisering zijn niet meer weg te denken, en om succesvol te zijn, moet je wel mee. Het bieden van een top ‘digital customer experience’ is cruciaal voor het succes van je bedrijf.

Maar hoe kies je het juiste platform dat je klanten echt blij maakt? Alles verandert zo snel, en het is lastig om te weten wat echt werkt. Eén ding is duidelijk: als je geen indrukwekkende digitale ervaring biedt, loop je het risico klanten te verliezen aan je concurrenten. Het dichten van deze kloof is essentieel, want een uitmuntende digitale ervaring is vandaag de dag absoluut noodzakelijk.

Wacht niet langer!

Versterk je merk

Bouw een sterk merk op, door een consistente en hoogwaardige digitale interactie met jouw klanten op te bouwen

Duurzame Groei te stimuleren

innovatieve low-code oplossingen verstevigen je marktpositie

Verhoog loyaliteit

“Under promise, over deliver”. Overtref de verwachtingen van jouw klanten met een naadloze en gepersonaliseerde digitale ervaring.

Optimaliseer de operatie

Verlaag kosten, versnel responstijden en krijg een beter inzicht in klantgedrag.

Wij kennen de weg!

Bij Bizzomate zijn we meer dan alleen consultants; we zijn jouw partner in transformatie. Met onze uitgebreide expertise en een bewezen aanpak, bieden wij de kennis en ondersteuning die nodig is om nieuwe oplossingen te ontwerpen en te ontwikkelen.

Wij bouwen bruggen tussen jouw huidige IT-landschap en de mogelijkheden van morgen. Met alle mogelijkheden van het Mendix platform richten we een moderne, naadloze en gestroomlijnde digitale ervaring in voor jouw onderneming.

 

Whitepaper

Innovatie versnellen met low-code

Download

Wat men zegt over ons

Dankzij de expertise van Bizzomate en een agile aanpak hebben we de kracht van Low-Code volledig kunnen benutten.

Martijn Mennen

Agristo

Bizzomate was meer dan IT. Bizzomate was precies de partner die we nodig hadden voor de ontwikkeling van onze applicatie.

Paul Nieland

Algemeen Directeur bij Acture Groep

Nu we hebben ontdekt wat er mogelijk is, zien we nog veel meer kansen voor de optimalisatie van diverse andere bedrijfsprocessen.

Elias Becker

Seacon Logistics

Ik ben echt onder de indruk van de impact die we in een paar maanden al hebben kunnen maken.

Jaap van der Welle

CIO bij Mourik

Het doorvragen van Bizzomate houdt ons scherp en brengt ons steeds naar het daadwerkelijke probleem.

Linda Ramaekers

MediReva

Digital customer experience platfom

Maximale impact met een naadloze, consistente en gepersonaliseerde klantervaring over alle digitale ’touchpoints’ heen. Een platform met, geïntegreerde Low-Code Portals, Mobiele apps en AI assistenten die inzicht leveren in klantgedrag, waardoor jij jouw  strategieën kunt aanscherpen.

Versnel jouw service

Geef jouw klanten een omgeving waar zij zichzelf 24 x 7 kunnen helpen. Geef je klant meer controle en verlaag de druk op de servicedesk.

Voorkom frustratie

Moeilijk te navigeren portalen, trage laadtijden, of niet op mobiel beschikbaar. Een gebrekkige digitale ervaring leidt tot frustratie en uiteindelijk minder orders.

Verhoog de binding

Een naadloze en gebruiksvriendelijke digitale ervaring op elk apparaat, gestroomlijnde navigatie en geoptimaliseerde processen, leidt tot blijere klanten.

Achterblijven is geen optie

We moeten voortdurend innoveren om de klantbeleving te verbeteren. Een vlotte en aangename online ervaring is een must in deze digitale economie.

Nieuws & Inzichten

FAQ

Wat wordt bedoeld met digital customer experience?

Digital customer experience omvat alle digitale kanalen — websites, mobiele applicaties, zelfbedieningsportalen, enz. — die een klant of prospect gebruikt om in contact te komen met een merk. Interne backoffice-processen dragen ook bij aan digital customer experience.

Hoe verbetert digitalisering de klantbelevingen?

Digitalisering helpt merken om de op maat gemaakte ervaringen te bieden die moderne consumenten verwachten, wat de klantloyaliteit en betrokkenheid verhoogt.

Drieënzeventig procent van de consumenten zegt dat een goede ervaring essentieel is om hun merktrouw te beïnvloeden. En dankzij laptops, smartphones, spraakassistenten en een overvloed aan andere apparaten, beginnen bijna alle klantbelevingen digitaal. Door digitalisering kunnen bedrijven concurreren en succesvol zijn door doelgerichte mobiele applicaties, portalen, interfaces en andere klantgerichte tools te creëren.

Wat kan ik bouwen met Mendix om de digital customer experience voor web en mobiel te verhogen?

Mendix stelt organisaties in staat om snel op maat gemaakte applicaties te brengen waar uw klant ook is. Met onze low-code benadering bieden we een enkele technologiestack die onze klanten gebruiken om hun markten te bedienen in de vorm van portalen, mobiele applicaties en wearables. Eén enkele tech stack betekent dat je één ontwikkelaar meer verschillende ervaringen kunt laten maken, in plaats van experts invliegen voor elk los domein.

 

Kunnen Mendix mobiele applicaties worden uitgerold naar de verschillende app stores?

Ja, u kunt native mobiele applicaties bouwen voor zowel de Apple- als Android-app stores.

Kan Mendix ook offline werken op het moment dat een gebruiker een slechte mobiel/wifi-verbinding heeft?

Ja, met Mendix kunnen zowel onze native mobiele applicaties als de progressive web applications offline werken en gegevens synchroniseren zodra de verbinding is hersteld.

Welke mobiele frameworks gebruikt Mendix?

Mendix maakt gebruik van het React framework om responsieve web-, PWA- en native mobile apps voor iOS en Android te leveren.

Kan ik logica hergebruiken tussen web, PWA en native mobile apps?

Ja. Met Mendix kan alle drie interfaces gebruiken vanuit een enkel project. Als er meerdere UI’s nodig zijn, kan het domeinmodel, applicatiegegevens, offline synchronisatieroutines, server-side logica en client-side logica hergebruiken. Opnieuw beginnen is niet nodig.

Ik heb hulp nodig met de applicaties die mijn medewerkers gebruiken bij interactie met klanten. Kan Mendix helpen?

Het verbeteren van de werknemerservaring van uw interne applicaties is net zo belangrijk als het verbeteren van de applicaties die u aan uw klanten biedt. Met Mendix kunt u applicaties leveren die inefficiënte processen stroomlijnen en versnipperde informatie samenvoegen, waardoor uw medewerkers beter kunnen omgaan met klanten.

Wat is een voorbeeld van digitale klantbeleving?

Digitale klantbelevingen gaan helemaal over het op het juiste moment de juiste gegevens aan de juiste persoon leveren. U kunt uw gebruikers verrassen door de nieuwste technologieën te gebruiken en een klantgerichte organisatie te worden. Dit kan zijn door het creëren van een gebruiksvriendelijk klantenportaal, een applicatie die werkt met IoT-draaipoortjes, of een baanbrekende mobiele bankapplicatie.

Wacht niet langer!

Een moderne, naadloze en gestroomlijnde digitale ervaring?
Wij kennen de weg. 

Neem contact op