Skip to main content

Bedrijfsregels Automatiseren

Bedrijfsregels Automatiseren

Supercharge je applicatielandschap met onze business rule engine.

Centraliseer je bedrijfslogica voor optimalisatie van digitale besluitvorming. Vereenvoudig complexe bedrijfsregels, verhoog de operationele efficiëntie en minimaliseer fouten. Profiteer van snelle en transparante besluitvorming in real-time, terwijl flexibiliteit en transparantie u de controle geven om uw bedrijfsregels aan te passen.

Wat zijn bedrijfsregels?

Een voorbeeld van een bedrijfsregel:
‘Als de kredietscore van een klant hoger is dan 600, wijs dan de leningaanvraag toe.’

Deze regel en onderliggende regels om de kredietscore te bepalen, kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd in een Business Rule Engine om consistent, efficiënt en transparant beslissingen te nemen over leningaanvragen.

Voordelen van een Business Rule Engine

Verbeterde efficiëntie

Automatiseren van (complexe) bedrijfsregels en reduceren van routine taken en handmatige interventie verbeterd de operationele efficiëntie.

Snelle besluitvorming

Met een Business Rule Engine kunnen bedrijven beslissingen in real-time nemen op basis van vooraf gedefinieerde regels. Dit resulteert in snellere en consistente besluitvorming, wat cruciaal is in een zakelijke omgeving waar regels snel toegepast en gewijzigd moeten kunnen worden.

Minimalisering van fouten

Het automatiseren van bedrijfsregels met een Business Rule Engine vermindert menselijke fouten aanzienlijk. Door de regels nauwkeurig in te stellen, wordt de kans op fouten, inconsistenties en misinterpretaties geminimaliseerd.

Flexibiliteit

Een business rule engine biedt klanten de flexibiliteit om snel en gemakkelijk wijzigingen aan te brengen in bedrijfsregels zonder IT-knowhow. Dit maakt het aanpassen aan veranderende omstandigheden, compliance-vereisten of interne beleidswijzigingen eenvoudig.

Met low-code processen automatiseren

Onderzoek van McKinsey laat zien dat tot zeventig procent van de huidige taken van medewerkers te automatiseren is. Dit opent de deur naar ingrijpende veranderingen in de manier waarop bedrijven opereren. Bij Bizzomate kunnen we helpen bij het automatiseren met low-code en geven we advies over welke processen in je bedrijf die hier het meest geschikt voor zijn. Download de whitepaper en ontdek de toekomst van efficiënt zaken doen!

 

Whitepaper

Proces­automatisering

Download nu

Wat men zegt over ons

Ik kan met recht zeggen dat de selectie van Mendix en Bizzomate voor snelle softwareontwikkeling cruciaal is geweest bij het realiseren van onze doelstellingen.

Arjan van Limborgh

Product Owner Digital Business bij Royal IHC

Bizzomate heeft in zeer korte tijd een gebruiksvriendelijke en eenvoudig op maat te maken applicatie gebouwd waarmee wij onze organisatie en onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Roy Hageman

Product Owner Tulpenfonds

De Avola Business Rule Engine heeft zijn waarde helemaal bewezen. We verwachten in de komende tijd dus zeker nog meer projecten waarbij we de rule engine gaan inzetten

Roland Henrard

Carglass België

Agile werken en ontwikkelen in Mendix waren twee nieuwe uitdagingen voor een nieuw gevormd team. Bizzomate namen ons bij de hand en samen hebben we een resultaat afgeleverd dat door de studenten zeer gewaardeerd wordt.

Yvonne Stassen

Product Owner bij Universiteit Maastricht

Dit hadden we eerder moeten hebben! Niet alleen hebben we nu een veelgebruikte applicatie, maar we hebben ook veel geleerd van het agile werken, wat we nu ook toepassen in onze andere projecten.

René van Goudzwaard

Hoofd Informatiemanagement bij TBI

We hebben het overzicht over onze projecten teruggekregen en we kunnen onze projecten efficiënter beheren, wat ons aanzienlijk dichter bij ons algemene doel brengt om glasvezel voor iedereen in het land beschikbaar te maken.

Martin Wanschers

COO bij Glaspoort

Het resultaat

Met procesautomatisering kun je flink besparen op de tijd die je kwijt bent aan veelvoorkomende en terugkerende processen. Die besparing kan ervoor zorgen dat je als organisatie efficiënter wordt, of dat je meer tijd hebt om je te richten op initiatieven die echt waarde toevoegen aan je organisatie en die het werk voor collega’s leuker maken.

Verbeter risicobeheersing

Door het verlagen van het risico op fouten en nalevingsproblemen

Bevorder innovatie

Door routinetaken te automatiseren, kunnen werknemers zich richten op  initiatieven rond innovatie

Neem datagedreven beslissingen

Met waardevolle gegevens uit geautomatiseerde systemen

Verhoog Schaalbaarheid

Schaal sneller op bij toenemende vraag

Verbeter de Klantenservice

Door geautomatiseerde processen een snellere en meer gestroomlijnde service

Verhoog de Productiviteit:

Door een deel van de taken uit te voeren door geautomatiseerde systemen

Nieuws & Inzichten

Veel gestelde vragen:

Hoe gebruik ik een business rule engine?

Met onze business rule engine wordt het mogelijk om bedrijfsregels op een simpele en systematische wijze te modelleren. De business rule engine kan vervolgens worden aangeroepen door (low-code) applicaties om de bedrijfsregels automatisch toe te passen in uw bedrijfsprocessen.

Wanneer moet ik Mendix gebruiken voor procesautomatisering versus RPA?

Mendix applicatieontwikkeling en workflow, en RPA kunnen zeer complementair zijn. Gebruik Mendix voor procesautomatisering wanneer u complexe bedrijfsprocessen wilt modelleren en integreren over verschillende systemen heen, met een focus op flexibiliteit en gebruikerservaring. Kies voor RPA wanneer uw doel primair het automatiseren van repetitieve, regelgebaseerde taken is zonder de onderliggende systemen te veranderen.

Wanneer moet ik Mendix gebruiken voor procesautomatisering versus iBPMS?

Er is een overlap in de soorten processen die Mendix en BPM-leveranciers kunnen aanpakken.

Gebruik Mendix voor procesautomatisering wanneer u behoefte heeft aan snelle ontwikkeling en implementatie van applicaties die naadloze integratie tussen verschillende systemen en een hoge mate van aanpasbaarheid vereisen. Kies voor een iBPMS wanneer uw focus ligt op complexe bedrijfsprocessen die uitgebreide workflow-beheercapaciteiten en diepgaande procesanalyse nodig hebben.

Welke bedrijfsprocessen kunnen geautomatiseerd worden?

Er zijn bij bijna elk bedrijf verschillende bedrijfsprocessen die geautomatiseerd kunnen worden. De meeste voorkomende processen die geautomatiseerd worden zijn het facturatieproces, voorraadbeheer en data invoer. Software zorgt dan bijvoorbeeld voor dat facturen automatisch worden opgesteld en verzonden en dat de betalingen worden bijgehouden. Daardoor worden er minder fouten gemaakt en zijn medewerkers minder tijd kwijt aan administratie.  

Daag ons uit!

Legacy software vervangen die je digitale transformatie in de weg zit, complexe bedrijfsprocessen digitaliseren of hulp nodig bij een ingewikkelde integratie? Wij helpen je verder. 

Neem contact op