Skip to main content

Wat doet een Mendix consultant?

22 april 2024 • Blog

Mendix consultant

Mendix consultants spelen een cruciale rol in het succesvol implementeren van Mendix-applicaties binnen organisaties. Ze zijn niet alleen experts in het gebruik van het Mendix-platform, maar hebben ook een diepgaand begrip van bedrijfsprocessen en IT-architectuur. In deze blog gaan we dieper in op wat een Mendix consultant doet en hoe ze bijdragen aan het realiseren van zakelijke doelen.

Het takenpakket van een Low-Code Mendix consultant:

 • Requirements gathering en analyse
  Een Mendix consultant begint vaak met het verzamelen van vereisten van de klant. Dit omvat het begrijpen van de bedrijfsprocessen, het identificeren van knelpunten en het definiëren van de doelstellingen van de applicatie.
 • Ontwerp en modellering
  Op basis van de verzamelde vereisten ontwerpt de consultant de architectuur van de Mendix-applicatie. Dit omvat het maken van datamodellen, het ontwerpen van gebruikersinterfaces en het definiëren van de logica van de applicatie.
 • Ontwikkeling en configuratie
  Nadat het ontwerp is voltooid, gaat de consultant aan de slag met de ontwikkeling van de applicatie. Met behulp van de visuele modelleringstool van Mendix bouwen ze de verschillende onderdelen van de applicatie en configureren ze de benodigde bedrijfslogica.
 • Integratie met bestaande systemen
  Een belangrijk onderdeel van het werk van een Mendix consultant is het integreren van de nieuwe applicatie met bestaande systemen en databronnen binnen de organisatie. Dit vereist een grondig begrip van zowel de nieuwe als de bestaande systemen.
 • Testing en debugging
  Voordat de applicatie live gaat, voert de consultant uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en vrij is van fouten. Eventuele problemen worden geïdentificeerd en opgelost tijdens het debugproces.
 • Implementatie en training
  Na succesvolle tests wordt de applicatie geïmplementeerd binnen de organisatie. De consultant biedt vaak training en ondersteuning aan eindgebruikers om ervoor te zorgen dat ze de applicatie effectief kunnen gebruiken.

Een dag in het leven van een Mendix consultant

Om een beter inzicht te krijgen in het werk van een Mendix consultant, laten we eens kijken naar de ervaring van Koen Hofs, een ervaren Mendix consultant bij Bizzomate. Wij volgden hem recent een dag en hebben deze blog uitgewerkt om een beter beeld te schetsen van de activiteiten op een werkdag.

Conclusie

Mendix consultants spelen een essentiële rol bij het ontwikkelen en implementeren van Mendix-applicaties binnen organisaties. Met hun expertise in zowel technologie als bedrijfsprocessen helpen ze klanten om hun doelen te bereiken en hun bedrijfsprocessen te verbeteren. Als je op zoek bent naar een partner om je te begeleiden bij je Mendix-reis, kan een ervaren Mendix consultant van Bizzomate zeker het verschil maken.

Wil je meer weten over Mendix?
Bekijk onze blog over Mendix of onze Mendix Platform pagina.

Gerelateerd

Wij helpen je verder!

Vervang verouderde systemen, digitaliseer complexe bedrijfsprocessen en versnel innovatie.

Neem contact op