Skip to main content

Administratieve lasten verminderen in de zorg? Zo pak je dat aan met low-code

1 mei 2024 • Blog

Het is al jaren een ergernis voor veel zorgverleners: het vele handmatige en foutgevoelig invoerwerk in verschillende systemen. Dit kost hen veel tijd die ze liever aan cliënten willen besteden. Veel zorginstellingen erkennen dit en willen hun personeel hier graag bij ondersteunen.  Low-code applicaties kunnen hierbij helpen. Weten hoe? In deze blog beantwoorden we drie prangende vragen over administratieve lasten verminderen in de zorg met low-code.

Hoe kun je de administratieve lasten verminderen in de zorg met low-code applicaties?

Met low-code applicaties kan voor zorginstellingen veel makkelijker software gemaakt worden, omdat hier weinig programmeerkennis voor nodig is. De apps kunnen bovendien eenvoudig worden aangepast aan de specifieke behoeften van de instelling. Ze kunnen verouderde systemen volledig vervangen of er een flexibele schil aan toevoegen. Low-code applicaties vereenvoudigen routinematige taken, zoals het bijhouden van patiëntgegevens en het plannen van afspraken. Zo wordt administratieve lasten verminderen in de zorg een stuk eenvoudiger.Door minder tijd te besteden aan administratieve taken, kunnen zorgverleners meer aandacht besteden aan patiëntenzorg zodat de kwaliteit van de zorg verbetert.

Neem bijvoorbeeld GGZ InGeest, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Deze organisatie wilde zijn zorglogistieke proces beter ondersteunen met automatisering en zo de administratieve lasten voor personeel verlagen. Bizzomate bouwde een low-code applicatie die naadloos integreert met het huidige applicatielandschap van InGeest, zoals e-mail, het elektronisch cliëntendossier (ECD) en het Algemeen Gegevens Beheercode (AGB)-register. Medewerkers kunnen verwijzingen vanuit één centrale omgeving behandelen en efficiënter en taakgerichter samenwerken over de verschillende vestigingen heen.

Hoe kan procesautomatisering de multidisciplinaire samenwerking in de zorg verbeteren en administratieve lasten verminderen?

Procesautomatisering kan de multidisciplinaire samenwerking in de zorg verbeteren, doordat je met low-code applicaties taken zoals het delen van cliëntinformatie en het plannen van behandelingen eenvoudig kunt stroomlijnen. Hierdoor kunnen zorgverleners die onderdeel zijn van multidisciplinaire teams veel gemakkelijker en sneller informatie uitwisselen. Procesautomatisering kan ook helpen bij het verminderen van fouten en het verbeteren van de nauwkeurigheid van cliëntgegevens. Door processen te automatiseren, kunnen zorgteams efficiënter werken en meer tijd besteden aan directe zorg.

Dat procesautomatisering de multidisciplinaire samenwerking in een zorginstelling aanzienlijk kan verbeteren wordt geïllustreerd door Mentaal Beter. Deze instelling levert mentale gezondheidsdiensten voor kinderen, volwassenen en werknemers onder zeven verschillende labels. Bizzomate bouwde onder voor hen onder andere een portaal voor behandelaren, waardoor behandelaren uit verschillende disciplines nu centraal inzicht hebben in de status van cliënten en veel makkelijker kunnen samenwerken.

Helpt het moderniseren van legacy software bij het behouden van medewerkers in de zorg?

Ja, het moderniseren van legacy software met low-code helpt bij het behouden van medewerkers in de zorg. Low-code applicaties zijn vaak gemakkelijker te gebruiken en intuïtiever, waardoor medewerkers efficiënter kunnen werken. Het upgraden van software kan ook nieuwe functies toevoegen die het werk van medewerkers vereenvoudigen en verbeteren. Door te investeren in moderne technologieën laat de organisatie zien dat ze waarde hecht aan het welzijn en de productiviteit van haar medewerkers. Dit kan bijdragen aan het behouden van personeel in een competitieve arbeidsmarkt. Bovendien kan het moderniseren van software bijdragen aan de professionele ontwikkeling van medewerkers, wat hun betrokkenheid en tevredenheid kan vergroten.

Het Belgische Easytocare kan dat beamen. Deze organisatie neemt medische professionals het verwerken van hun administratie uit handen. Zij namen een nieuwe applicatie in gebruik op basis van low-code die veel eenvoudiger werkte dan de oude applicatie. Nieuwe medewerkers hebben daarom nu veel minder inwerktijd nodig en bestaande medewerkers zijn veel minder tijd kwijt aan het handmatig controleren van prestatiecodes. Ze krijgen nu automatisch feedback van de applicatie bij een verkeerde code. Daardoor worden er veel minder fouten gemaakt en wordt veel tijd bespaard op uitzoekwerk. Zo blijft er meer tijd over voor andere taken.

Call-to-Action (CTA): Op zoek naar de juiste applicatie voor een zorginstelling?
Wil jij de administratieve lasten voor het personeel in jouw instelling verlagen? Onze consultants helpen je graag bij het ontwikkelen van de juiste low-code applicaties. Plan direct een kennismakingsgesprek.

 

Gerelateerd

Wij helpen je verder!

Vervang verouderde systemen, digitaliseer complexe bedrijfsprocessen en versnel innovatie.

Neem contact op