Skip to main content

Maritieme Maakindustrie

Maritieme Maakindustrie

Nederland is een waterland; een maritieme natie. Onze maritieme maakindustrie is van grote strategische waarde en dat moeten we koesteren. Bedrijven in deze sector worstelen vaak met toenemende complexiteit door veranderingen in andere industrieën en de integratie van toeleveringsketens. De markt vraagt om een aanzienlijk kortere time-to-market, wat snelle innovatie vereist. 

Met Smart Maritime zetten we in op een toekomst waarin digitalisering, klimaatadaptie en innovatie centraal staan. Ons doel is om effectief samenwerkende (onbemande) schepen en systemen voor maritieme veiligheid en beveiliging te ontwikkelen. De maritieme industrie ondergaat een transformatie waarbij digitalisering essentieel is om een leidende positie te behouden op het wereldtoneel. Iedereen moet mee, jij ook.

Als specialist in de sector kent Bizzomate de unieke uitdagingen en kansen van de maritieme maakindustrie. Met low-code oplossingen bieden de flexibiliteit en snelheid die nodig zijn om de time-to-market te verkorteren en de concurrentie voor te blijven. Zo transformeren we verouderde systemen naar de scheepswerf van de toekomst en helpen we de maritieme industrie om zelfstandig, veilig en welvarend te blijven.

Wij brengen je verder!

Minder fouten

Door centraal opgeslagen masterdata.

Gebruiksvriendelijke data invoer

Waardoor er veel tijd wordt bespaard.

Moderniseer legacy software

Bevrijd je organisatie van de beperkingen van verouderde software.

Low-Code in de Maritieme industrie

Low-code biedt effectieve oplossingen voor de maritieme maakindustrie. De time-to-market wordt aanzienlijk verkort waardoor je sneller kunt innoveren en beter systemen aan elkaar kunt koppelen.

Denk aan een volledig digitale docs & parts omgeving waarin je direct bestellingen kunt plaatsen tot een melding op je smartphone dat de oliefilters van baggeraar #23 vervangen moeten worden. Met een high-impact aanpak biedt low-code snelle ontwikkeling en innovatie op hoog niveau, waardoor je voorop blijft in de concurrentiestrijd.

Bekijk hier de praktijkvoorbeelden.

Meet&Mx-event pre-inschrijving

Meld je alvast aan!

Wat men zegt over ons

Bizzomate kijkt naar het complete proces en heeft ons prima geadviseerd in dit traject. Doordat ze zoveel aandacht aan het voortraject hebben besteed, kunnen ze nu snel en gericht oplossingen ontwikkelen voor ons.

Nu we hebben ontdekt wat er mogelijk is, zien we nog veel meer kansen voor de optimalisatie van diverse andere bedrijfsprocessen.

Elias Becker

Seacon Logistics

Ik ben echt onder de indruk van de impact die we in een paar maanden al hebben kunnen maken.

Ik kan met recht zeggen dat de selectie van Mendix en Bizzomate voor snelle softwareontwikkeling cruciaal is geweest bij het realiseren van onze doelstellingen.

Arjan van Limborgh

Product Owner Digital Business bij Royal IHC

“De focus lag bij Bizzomate duidelijk niet alleen op de techniek maar vooral op de toegevoegde waarde die de applicatie voor de business moest hebben.”

Elias Becker

Director Supply Chain Solutions bij Seacon Logistics

Dankzij de expertise van Bizzomate en een agile aanpak hebben we de kracht van Low-Code volledig kunnen benutten.

Bizzomate heeft veel expertise en het is makkelijk communiceren met hen. Omdat Bizzomate weet hoe de vorige applicatie is gebouwd, kunnen ze nu heel snel bouwen.

Sander Krak

Technical lead bij Van Der Loo Yacht Interiors B.V.

Experts in complexe maritieme toepassingen

Bij Bizzomate laten we zien dat procesautomatisering anders kan. In plaats van dure en uitgestelde projecten, leveren wij op maat gemaakte low-code applicaties van hoge kwaliteit én vooral belangrijk applicaties die aansluiten bij de behoefte. Hiermee kun je snel inspelen op de uitdagingen binnen jouw organisatie. We zijn een bewezen partner die waarde toevoegt bij complexe problemen, zoals onderhoudsprocedures, inventory management en verouderde systemen. Samen identificeren we de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelen we de beste oplossingen.

Expert partner

70+ Mendix Low-Code experts, erkend Europese Mendix Cloud Partner van het jaar.

10+ jaar low-code ervaring

Met 10+ jaar Low-Code ervaring is er altijd een expert die de uitdaging van jouw bedrijf oplost.

Plezier

Expertise en kwaliteit zijn onze topprioriteiten, en we zorgen er ook voor dat de samenwerking altijd aangenaam en inspirerend is.

Expert in de maritieme sector

Bouwer van high impact oplossingen voor tientallen bedrijven zoals Royal IHC, Van Der Loo Yacht Interiors en Feadship.

Veel gestelde vragen:

Wat is het belang van Low-Code in de maritieme maakindustrie?

Low-Code platforms zijn cruciaal in de maritieme maakindustrie vanwege hun vermogen om softwareontwikkeling te versnellen, kosten te verlagen en de samenwerking tussen technische en niet-technische teams te verbeteren. Ze bieden flexibiliteit, betere integratie en oplossingen op maat, waardoor bedrijven hun digitale transformatie kunnen versnellen en concurrerend blijven. Dit leidt tot snellere implementatie van innovaties en efficiënter onderhoud van applicaties.

Welke specifieke uitdagingen kan Low-Code helpen oplossen in de maritieme sector?

Low-Code kan de complexiteit van productielijnen verminderen, de kwaliteitscontrole verbeteren, en de integratie van toeleveringsketens vergemakkelijken. Het versnelt de innovatie en vermindert de afhankelijkheid van schaarse IT-resources, waardoor bedrijven sneller kunnen reageren op veranderingen.

Hoe zorgt Low-Code ervoor dat maritieme bedrijven concurrerend blijven in een snel veranderende markt?

Low-Code zorgt ervoor dat maritieme bedrijven concurrerend blijven in een snel veranderende markt door de ontwikkeling en implementatie van applicaties aanzienlijk te versnellen. Dit verkort de time-to-market, waardoor bedrijven sneller kunnen innoveren en nieuwe oplossingen sneller op de markt kunnen brengen. Door deze snelheid kunnen maritieme bedrijven flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften, waardoor ze een concurrentievoordeel behouden.

Is Low-Code de oplossing om de doelen van Smart Maritime te bereiken?

Ja, Low-Code ondersteunt de doelen van Smart Maritime door snelle en kosteneffectieve ontwikkeling van applicaties mogelijk te maken. Het integreert eenvoudig met bestaande systemen, wat real-time data-analyse en geautomatiseerde besluitvorming bevordert. Lees meer in de Sectoragenda Maritieme Maakindustrie No Guts, No Hollandse Glorie van de Rijksoverheid.

Hoe koppel je OT en IT met elkaar?

OT (Operationele Technologie) en IT (Informatie Technologie) kunnen met elkaar worden gekoppeld door het gebruik van IoT (Internet of Things) en integratieplatforms zoals Low-Code oplossingen. IoT-apparaten verzamelen en verzenden gegevens van operationele systemen naar IT-systemen, waar deze gegevens kunnen worden geanalyseerd en gebruikt voor real-time monitoring en besluitvorming. Een Low-Code platform kan dienen als een brug tussen OT en IT, door gegevens uit beide domeinen samen te brengen in één overzichtelijk en toegankelijk systeem.

Welke stappen neemt Smart Maritime om klimaatadaptatie en innovatie te bevorderen?

Smart Maritime bevordert klimaatadaptatie en innovatie door:

  1. Digitalisering: Implementatie van geavanceerde digitale oplossingen zoals low-code platforms voor efficiëntere processen en snellere innovatie.
  2. Klimaatadaptatie: Ontwikkeling van (onbemande) schepen en systemen aangepast aan veranderende klimaatomstandigheden.
  3. Integratie: Naadloze integratie van toeleveringsketens voor holistisch inzicht en verminderde complexiteit.
  4. Realtime monitoring: Gebruik van sensoren en IoT voor realtime data-analyse en beter geïnformeerde beslissingen.
  5. Iteratieve ontwikkeling: Continu verbeteren en aanpassen op basis van klantfeedback.
  6. Efficiëntie: Modernisering van verouderde systemen, foutreductie en verhoogde efficiëntie door centrale data-opslag en gebruiksvriendelijke interfaces.

Daag ons uit!

Ingewikkeldonderhoudsprocedures, uitgebreid inventory management of een verouderd applicatielandschap?
Wij zijn Low-Code experts in complexe omgevingen en wij helpen je graag verder.

Neem contact op