Skip to main content

MUMC+ neemt door Bizzoplan ontwikkeld volgsysteem voor artsen in opleiding officieel in gebruik

15 maart 2024 • Nieuws

Maastricht 18 maart 2024 – Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) heeft vandaag AORTA in gebruik genomen, een nieuw centraal volgsysteem voor Artsen In Opleiding tot Specialist (AIOS). De applicatie is ontwikkeld door Bizzoplan,  specialist in maatwerk software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen op het snijvlak van zorg en opleiden. Naast de registratie van opleidingstrajecten maakt AORTA het onboarden van AIOS efficiënter en verschaft de applicatie centraal inzicht in beschikbare plekken voor AIOS.

Elk jaar moeten er in Zuidoost Nederland duizenden opleidingsperiodes van AIOS bij diverse instellingen worden geregistreerd. Het bestaande systeem werd niet langer ondersteund en de onderwijs- en opleidingsregio Zuidoost Nederland (OORZON), moest daarom op zoek naar een nieuwe applicatie. OORZON koos voor Bizzoplan mede dankzij goede ervaringen met Stageplanner, een applicatie voor het optimaal matchen van verpleegkunde studenten en afdelingen t.b.v. hun zorgstages. Bizzoplan bouwde vervolgens de AIOS’ Opleidings RegisTratie Applicatie (AORTA).

Handige modules
Met AORTA kunnen opleidingstrajecten van AIOS nu centraal geregistreerd en gecontroleerd worden. Daarnaast zitten er diverse handige modules in de applicatie die de samenwerking tussen OORZON-partners makkelijker maken:

  • De vergelijkingsmodule checkt of de data van de personeelssystemen in de opleidingsregio overeenkomen met de data in de kwaliteitsregisters. Hierdoor is precies duidelijk wat er gecorrigeerd moet worden in de registratie van het opleidingstraject.
  • De onboardingsmodule maakt het onboarden en detacheren van AIOS veel makkelijker. Herbert Lebens, product owner van AORTA: “Een AIOS wisselt tijdens zijn loopbaan gemiddeld vier keer van werkgever. Onze onboardingmodule zorgt ervoor dat de AIOS niet steeds opnieuw alle gegevens en documenten hoeft aan te leveren. Dit scheelt AIOS en HR-medewerkers enorm veel tijd.”
  • De toewijzingsmodule maakt het verdelen van AIOS over deelnemende instellingen volledig inzichtelijk. Daardoor ontstaat er een eerlijke en transparante verdeling over de regio en worden de beschikbare opleidingsplekken optimaal benut.

Flexibel aanpasbaar
AORTA is als eerste in gebruik genomen bij het MUMC+. In de komende periode volgen de rest van de ziekenhuizen en zorginstellingen in zuidoost Nederland. De applicatie wordt aangeboden als standaard cloud-applicatie, maar dankzij de flexibele opbouw is AORTA eenvoudig aanpasbaar aan de wensen. Bovendien is AORTA moeiteloos te koppelen aan andere systemen, waardoor de applicatie naadloos integreert in bestaande IT-infrastructuren.

 

Wij helpen je verder!

Vervang verouderde systemen, digitaliseer complexe bedrijfsprocessen en versnel innovatie.

Neem contact op