Skip to main content

Hyperautomation-specialist Ciphix neemt Bizzomate over

3 juli 2024 • Nieuws

Ciphix

Acquisitie is belangrijke stap in verwezenlijken groei-ambities

Hyperautomation-specialist Ciphix neemt Bizzomate over, een expert in low-code software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Met de acquisitie zet Ciphix een volgende stap in het verwezenlijken van de ambitie om de leidende Europese partij te worden op het gebied van hyperautomation. Klanten van beide partijen profiteren van een geïntegreerd dienstenaanbod waarmee elk denkbaar digitaliseringsvraagstuk kan worden opgelost. Het portfolio omvat nu onder andere low-code apps, Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI), Process Mining en Integration Platform as a Service (iPaaS)-oplossingen.

Om zijn groeiambities te verwezenlijken startte Ciphix in mei 2023 een buy-and-build–groeistrategie met Mentha Capital. Daarna volgde in september 2023 de overname van Webflight, een specialist in low-code apps, nu gevolgd door de acquisitie van Bizzomate. Hierdoor ontstaat een bedrijf van meer dan 170 collega’s die werken vanuit de vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Valkenburg.

Koen Mallee, Chief Executive Officer van Ciphix: “Met Bizzomate verwelkomen we een mensgericht bedrijf met waardevolle low-code expertise en een sterke focus op het maken van sociale impact. We kijken ernaar uit samen onze krachten te bundelen en deze om te zetten naar echte meerwaarde voor onze klanten. Door de overname verkrijgen we een leidende positie in de Nederlandse markt voor low-code app-ontwikkeling. Daarmee levert de overname een belangrijke bijdrage aan ons uiteindelijke doel om de leidende hyperautomation-specialist van Europa te worden.”

Een schat aan low-code expertise

Bizzomate brengt een schat aan low-code expertise met zich mee. Het bedrijf is al jaren Platinum Mendix-partner en ontving drie keer de Siemens Low-code Partner of the Year-award. Met een team van meer dan 75 gecertificeerde medewerkers beschikt Bizzomate over diepgaande kennis en een bewezen staat van dienst in het implementeren van low-code applicaties in diverse sectoren, waaronder de zorg en de industrie. De low-code specialist voerde talloze digitale transformatieprojecten uit bij onder andere de Universiteit Maastricht, Mental Care Group en MediReva.

In een wereld van mondiale arbeidstekorten speelt hyperautomation een steeds belangrijkere rol. Het verlaagt de hoge werkdruk in administratieve functies die veel precisie vereisen. Door hyperautomation te combineren met AI en low-code, ontstaat een krachtige combinatie die de efficiëntie en innovatie binnen bedrijven vergroot en hun concurrentiepositie verstevigt, waardoor de vraag naar deze oplossingen verder stijgt.

De overname van Bizzomate sluit perfect aan bij de strategische doelstellingen van Ciphix. De integratie van Webflight toonde eerder al aan dat low-code applicaties complementair zijn aan de bestaande hyperautomation-technologie van Ciphix. Klanten profiteren aanzienlijk van de combinatie van low-code met Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI) en Integration Platform as a Service (iPaaS)-technologieën. De combinatie hiervan helpt Ciphix-klanten om hun digitale transformatie efficiënter te maken en daarmee verder te versnellen.

Aandacht voor de mens

Daarnaast is er een goede match in bedrijfscultuur. De positieve en op samenwerking gerichte sfeer bij zowel Bizzomate als Ciphix, vormt een belangrijke basis voor het succes. Beide bedrijven geloven sterk in aandacht voor de mens. Beide partijen haalden afgelopen week nog een top tien positie bij de ‘Best Workplaces 2024’-verkiezing van Great Place To Work. Voor Ciphix betekent de overname ook een introductie van nieuwe best practices op het gebied van sociale impact, waar Bizzomate al jaren heel actief op inzet.

“De acquisitie door Ciphix voelt als de kroon op ons werk van de afgelopen 12 jaar”, zegt Marc Gelissen, oprichter en pater familias van Bizzomate. “In de afgelopen jaren hebben we de vraag naar hyperautomation-oplossingen sterk zien groeien. Met de toevoeging van de kennis en oplossingen van Ciphix aan ons low-code portfolio, kunnen we onze klanten deze oplossingen nu ook bieden. De overname is dan ook een grote stap vooruit voor onze klanten en onze collega’s, die perfect aansluit bij onze missie: samen groeien.”

 

Wij helpen je verder!

Vervang verouderde systemen, digitaliseer complexe bedrijfsprocessen en versnel innovatie.

Neem contact op