Skip to main content

Bizzomate MKB-Limburg onderzoek

19 februari 2024 • Blog

Bizzomate-MKB onderzoek: Bij stagnerende digitalisering is de angst voor operationele inefficiëntie, hogere kosten en lagere productiviteit het grootst 

Ruim zeventig procent (73.5%) van de bedrijven in het mkb is bezorgd dat stagnerende digitalisering in hun bedrijf zal leiden tot operationele inefficiëntie, hogere operationele kosten en lagere productiviteit. Dit blijkt uit een rondgang onder tientallen Nederlandse mkb-bedrijven die deelnemen aan het seminar ‘Low-Code in Limburg’. Het seminar wordt georganiseerd door Bizzomate, specialist in maatwerk software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Stagnerende digitalisering kan volgens de deelnemers aan het onderzoek ook leiden tot verlies van de concurrentiepositie of het niet meer snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. Digitalisering staat dan ook behoorlijk hoog op de agenda in het mkb. Bijna de helft (47.1%) van de deelnemers is bezig met het ontwikkelen van een visie op digitalisering voor de komende vijf jaar.

Bijna driekwart van de deelnemende bedrijven kan meerdere processen binnen de organisatie aanwijzen die gedigitaliseerd kunnen worden en ruim zeventig procent van het mkb ziet volop kansen om met digitalisering de administratieve druk voor medewerkers te verlagen. Als bedrijven toch niet verder digitaliseren, zijn een gebrek aan beschikbare skills en resources (38,2%) en beschikbaar budget (38,2%) de voornaamste reden om alles bij het oude te laten.  

Philippe Neven, woordvoerder bij Bizzomate: “Digitalisering vormt de sleutel tot vooruitgang en concurrentievoordeel. Dit besef is duidelijk doorgedrongen in het mkb. Het is echter niet langer een optie, maar noodzaak voor elke mkb-er die streeft naar groei en relevantie. Bij Bizzomate weten we dit al geruime tijd, maar het is fantastisch om te zien dat zoveel mkb’ers zien hoe cruciaal digitalisering is voor hun bedrijf. Wij zetten onze expertise graag in om deze bedrijven te ondersteunen bij het aangaan van al hun uitdagingen op het gebied van digitalisering.”

Aanmelden voor het benoemde event hierboven is nog mogelijk.
Leer van de ervaringen van andere bedrijven: onder andere Seacon, Easytocare en Sitech komen aan het woord.

Wij helpen je verder!

Vervang verouderde systemen, digitaliseer complexe bedrijfsprocessen en versnel innovatie.

Neem contact op