Skip to main content

Vernieuwen IT landschap

Low-code apps helpen om applicatielandschap te vernieuwen en zorgen voor efficiëntieslag

Verouderde systemen als struikelblok

Het Belgische bedrijf Easytocare neemt medische professionals het verwerken van hun administratie zowel op papier als digitaal volledig uit handen. Het bedrijf wilde zijn dienstverlening verder optimaliseren maar verouderde systemen maakten dat lastig en complex. Bizzomate bouwde daarom diverse nieuwe applicaties op basis van Mendix low-code en leidde het interne IT-team op. Dankzij de nieuwe applicaties wordt er nu veel efficiënter gewerkt bij Easytocare. Omdat het IT-team nu zelf low-code applicaties kan bouwen zijn ze bovendien minder afhankelijk van externe leveranciers.

 • Verouderd applicatielandschap
  Vernieuwing met Mendix low-code
 • Afhankelijkheid van leveranciers
  Aanpassingen kosten veel tijd
 • Behoefte aan eigen ontwikkelteam
  Ondersteuning bij low-code en agile werken

Ondersteunen bij werkzaamheden medische professionals

Easytocare is een non-profit organisatie die bedrijven waar medische professionals actief zijn, ondersteunt bij de afhandeling van hun medische administratie. Easytocare is actief in heel België en er zijn zo’n 2000 medische professionals bij aangesloten.

Zij sturen hun behandeloverzichten naar Easytocare. Het bedrijf verwerkt deze overzichten en controleert of de wettelijke bepalingen rond deze behandelingen zijn toegepast. Easytocare handelt vervolgens de facturering aan verzekeraars en patiënten af zodat de medici op tijd worden uitbetaald.

Verouderde systemen
Gert Beliën, Directeur ICT & Services: “Toen ik hier startte, begon ik met een analyse van het applicatielandschap. Ik ontdekte al snel dat we verschillende applicaties hadden voor de afhandeling van deze administratie. Ze waren verouderd, ontwikkeld in verschillende technologieën en door de jaren heen kriskras aan elkaar gekoppeld. Daardoor waren we het overzicht kwijt en konden we niet zo efficiënt werken als we wilden. Daarnaast waren we voor aanpassingen afhankelijk van derde partijen waardoor het vaak lang duurde voor deze werden doorgevoerd. We besloten daarom ons applicatielandschap te vernieuwen en te migreren naar een modern, robuust en eenvoudig te gebruiken Mendix low-code platform waar we zelf aanpassingen aan konden maken.”

Hulp bij opleiden van eigen low-code team

Easytocare ging daarom op zoek naar een partner met veel expertise in het bouwen van Mendix low-code platformen. Daarnaast moest de partner ook in staat zijn om agile werken uit te rollen in de organisatie en medewerkers op te leiden in ontwikkelen met Mendix low-code. Beliën: “We hebben bij meerdere Mendix-partners een test case uitgeschreven. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Bizzomate omdat zij door hun ruime ervaring met het agile concept en low-code ons eigen IT-team konden opleiden en ondersteunen bij het ontwikkelen van de nieuwe applicaties.” 

Drie werkende apps
Bizzomate ging vervolgens aan de slag met de bouw van het nieuwe Mendix low-code platform. Hierop moeten uiteindelijk vijf applicaties gaan draaien. Medewerkers van Easytocare konden geheel volgens de agile werkwijze al tijdens de bouw van de applicaties feedback geven. Daardoor ontstond er veel betrokkenheid bij het nieuwe platform. 

Ondertussen zijn de eerste drie applicaties live. De belangrijkste is de MedCore-applicatie. Deze maakt gebruik van de beschikbare gestructureerde data van de Belgische wet- en regelgeving over prestaties in de zorg. MedCore gebruikt deze data om validatieregels samen te stellen, zodat controles automatisch kunnen worden toegepast zelfs als de regelgeving verandert. Medewerkers kunnen hierdoor meteen zien of een patiënt bijvoorbeeld de juiste leeftijd heeft om een behandeling goed te kunnen keuren of niet. Ook is er de mogelijkheid om custom controles, boven op de wettelijke, te definiëren en te laten beheren door een functioneel administrator.

De tweede applicatie heet MedTar. Dit is de centrale interface voor het administratief personeel voor de verwerking van de overzichten die worden toegestuurd door medische professionals. Deze applicatie beschikt over een logische workflow zodat deze eenvoudig te gebruiken is.

MedCon, een derde applicatie, werd zelf gebouwd door het IT-team van Easytocare en bevat de belangrijkste contacten van de organisatie. In de toekomst worden hier nog twee applicaties aan toegevoegd. MedFin gaat de financiële afwikkeling van facturen verzorgen en MedDoc gaat in de toekomst ondersteuning bieden bij het automatisch genereren van documenten.

Whitepaper

Digitalisering zorglogistiek

Download

Bekijk onze zorg video

”We zijn heel blij met het nieuwe platform. Ons applicatielandschap is nu toekomstbestendig en we kunnen onze klanten efficiënter en sneller helpen. Ook de samenwerking met Bizzomate is goed bevallen. Ze bieden zowel op strategisch als uitvoerend niveau uitstekende ondersteuning.”

 

Gert Beliën

Directeur ICT & services bij Easytocare

Minder inwerktijd nodig

De applicaties zijn nu enkele maanden live en in korte tijd bedrijfskritisch geworden voor Easytocare. Zo’n twintig medewerkers maken er dagelijks gebruik van. Easytocare is erg tevreden over het nieuwe Mendix low-code platform. De nieuwe applicaties vervangen de verouderde applicaties volledig en zijn veel eenvoudiger in gebruik. Nieuwe medewerkers hebben daarom nu veel minder inwerktijd nodig.

Ook zijn medewerkers veel minder tijd kwijt aan het handmatig controleren van de prestatiecodes. Ze krijgen nu automatisch feedback van de applicatie bij een verkeerde code. Daardoor wordt er veel veel tijd bespaard op uitzoekwerk en zo blijft er meer tijd over voor het bedenken of integreren met andere nieuwe diensten.

Het IT-team van Easytocare kan dankzij de samenwerking met Bizzomate het nieuwe systeem zelf onderhouden. Bizzomate heeft hen geleerd om volgens de agile werkwijze op een gestructureerde manier hoogwaardige low-code applicaties te bouwen. Bovendien is er nu genoeg Mendix low-code kennis in het team aanwezig zodat ze niet meer afhankelijk zijn van één persoon of één leverancier voor het bouwen en onderhouden van applicaties.

Gert Beliën, Directeur ICT & Services: “We zijn heel blij met het nieuwe platform. Ons applicatielandschap is nu toekomstbestendig en we kunnen onze klanten efficiënter en  sneller helpen. De verschillende apps zijn generisch gebouwd zodat we in de toekomst nieuwe diensten hier eenvoudig op kunnen baseren. Ook de samenwerking met Bizzomate is goed bevallen. Ze bieden zowel op strategisch als uitvoerend niveau uitstekende ondersteuning. De agile werkwijze die Bizzomate introduceerde, heeft bovendien gefungeerd als een enabler voor cultuurverandering. Door agile te werken, ontstond er meer betrokkenheid bij de ontwikkeling van applicaties maar ook bij de ontwikkeling van onze organisatie als geheel.” 

Erik Poels, consultant bij Bizzomate: “We zijn erg tevreden over de samenwerking met Easytocare. Omdat het IT-team van Easytocare de volledige focus had op dit project hebben we een maximaal resultaat behaald. Met de nieuwe applicaties kan Easytocare de administratie van medische professionals veel sneller verwerken. Zo wordt er ontzettend veel tijd bespaard. Bovendien heeft de IT-afdeling echt een omslag gemaakt. Van een standaard IT-support afdeling zijn ze doorgegroeid naar een afdeling die zich actief bezighoudt met applicatie-ontwikkeling en die waarde levert voor de gebruikers en de klanten. Daar kunnen ze trots op zijn.” 

Gerelateerde diensten

 • Inwerktijd drastisch verkort
  Gebruiksvriendelijke interface vergroot toegankelijkheid
 • Automatische feedback vermindert uitzoekwerk
  Controles op onjuiste invoer zorgen voor tijdswinst
 • Low-code in eigen beheer
  Het IT-team van Easytocare is opgeleid om zelf de applicatie te onderhouden

Daag ons uit!

Op zoek naar een partner die je organisatie begrijpt en dit vertaalt naar digitale oplossingen met resultaat?

Neem contact op

Discover

Define

Design

Do

Laat je inspireren door praktijk­voorbeelden

Mental Care Group

Optimalisatie zorg

Bizzomate ondersteunt Mental Care Group bij het toegankelijker, efficiënter en toekomstgericht maken van de zorg

Bekijk case
Optimalisatie zorg

Seacon

Efficiency verbetering

Bizzomate verhoogt efficiency en verbetert compliance van Logistiek dienstverlener Seacon

Bekijk case
Efficiency verbetering

TBI - Voorbij Prefab

Waardevolle inzichten

Bizzomate vergroot inzicht in bedrijfsprocessen TBI

Bekijk case
Waardevolle inzichten

Glaspoort

Glasvezelplanningsoptimalisatie

Mendix Low-Code applicatie vergroot grip en controle op honderden glasvezelprojecten in heel Nederland

Bekijk case
Glasvezelplanningsoptimalisatie

GGZ inGeest

Digitalisering zorglogistiek

Low-code apps bieden procesondersteuning tijdens volledig cliënttraject bij GGZ inGeest

Bekijk case
Digitalisering zorglogistiek

Maastricht UMC+

Optimalisatie stageplanning

MUMC+ optimaliseert stageplanning met Low-Code en zorgt dat stages precies afgestemd zijn op de behoeften van de studenten

Bekijk case
Optimalisatie stageplanning

Monuta

Medische Acceptatie

Hoe Monuta meer klanten verwierf, de klanttevredenheid verhoogde en nieuwe marktkansen kreeg met Avola Decision

Bekijk case
Medische Acceptatie

Royal IHC

De klant aan boord krijgen

Bizzomate drijvende kracht achter strategisch digitaliseringsprogramma bij Royal IHC

Bekijk case
De klant aan boord krijgen

Internationale verzekeraar

Efficiëncyverbetering bij verzekeraar

Internationale verzekeraar maakt grote efficiëntieslag voor de afhandeling van claims met Avola Decision

Bekijk case
Efficiëncyverbetering bij verzekeraar

Agristo

Verbeterde kwaliteitscontrole

Beheer data 50x sneller voor real-time inzichten en betere quality control met flexibel portal

Bekijk case
Verbeterde kwaliteitscontrole

We Are Not

Triage tool

Het Maastricht UMC gebruikt Avola Decision voor snelle beoordeling van Corona-patiënten op de Eerste Hulp

Bekijk case
Triage tool

Internationaal bouwbedrijf

Foutloze salarisberekeningen

Europese bouwonderneming verbetert efficiëntie en werknemerstevredenheid met Avola Decision voor salarisberekening

Bekijk case
Foutloze salarisberekeningen