Skip to main content

Verbeterd prijsproces

Avola Rule Engine van Bizzomate vergroot nauwkeurigheid en flexibiliteit van pricing bij Carglass België

Steeds complexere berekeningen nodig voor correcte factuur

Carglass België staat garant voor het supersnel herstellen van  autoruitschade. Daarna moet het juiste bedrag worden doorberekend aan de klant. Dat is door een toenemend aantal camera’s in de auto soms een behoorlijk complex proces. Carglass België schakelde daarom Bizzomate in om met de Avola Rule Engine snel en doeltreffend het juiste factuurbedrag te kunnen bepalen.

 • Toegenomen complexiteit
  De toename in sensoren en camera’s maakt de berekening van de kosten van ruitvervanging steeds complexer
 • Behoefte aan meer flexibiliteit
  Aanpassingen in prijs doorvoeren zonder te programmeren

Sneller aanpassen zonder IT-kennis

Na reparatie van een autoruit moeten de sensoren in een auto opnieuw gekalibreerd worden. Functies zoals lane assist, of het herkennen van de snelheidsborden functioneren dan pas weer optimaal. Dat is een belangrijke taak voor de monteurs bij Carglass België omdat de veiligheid van de bestuurder altijd voorop staat. In de afgelopen jaren kwamen er echter steeds meer camera’s bij in auto’s, waardoor dit proces steeds complexer werd. Dit leverde de nodige operationele uitdagingen op maar het werd ook steeds lastiger de juiste prijs te berekenen voor herkalibratie. 

Roland Henrard, Enterprise architect bij Carglass: “Het is behoorlijk complex om te zorgen dat de juiste prijs voor herkalibratie op een bon terechtkomt. De prijs is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Soms kan de auto op basis van borden worden geherkalibreerd. In andere gevallen moet er echt een rondje mee gereden worden. Ook verschilt het aantal camera’s per auto vaak behoorlijk wat ook weer effect heeft op de prijs. Daardoor kwam het regelmatig voor dat er niet de juiste prijs op de bon stond en het kostte de afdeling administratie veel tijd om dit op te lossen.”

Carglass België startte daarom een project om de processen rondom herkalibratie te optimaliseren. Het verbeteren van de prijsberekeningen was hier een belangrijk onderdeel van. Carglass België besloot op zoek te gaan naar een oplossing waarmee pricing werd losgekoppeld van het basis softwaresysteem, in dit geval het ERP. Dit moest voorkomen dat er nodeloos veel software-ontwikkeling nodig was en er altijd snel geschakeld kon worden bij prijsfluctuaties, ook door medewerkers zonder IT-kennis.  

Vliegende start met Avola Rule Engine

Toen ze bij Carglass België nadachten over hoe ze deze uitdaging konden oplossen, herinnerde een medewerker zich dat hij ooit een korte training had gevolgd over het gebruik van rule engines. Een rule engine maakt het mogelijk om op basis van vooraf ingestelde parameters regels uit te voeren in een productieomgeving zonder dat de software code daarvoor direct hoeft te worden aangepast. 

Ze zagen dit als een goede oplossing voor deze problematiek en namen contact op met Bizzomate, de ontwerper van de Avola Rule Engine. Gelukkig was er meteen een goede klik met de mensen van Bizzomate. Barbara Delvoye, insights manager bij Carglass België en verantwoordelijk voor rapportering, forecasting en pricing: “Wat we erg prettig vonden, is dat we meteen met de mensen aan tafel zaten die het project met de Avola Rule Engine ook daadwerkelijk gingen uitvoeren. Met hen was het gevoel direct goed. Daardoor konden we een vliegende start maken met het project.” 

Alexander Brinkhuis, consultant bij Bizzomate en verantwoordelijk voor dit project: “Bij Carglass België hadden ze al snel scherp voor ogen hoe de Avola Rule Engine ingezet kon worden voor pricing. Na enkele gezamenlijke sessies kwam het model met alle regels in Avola eenvoudig tot stand.”

Whitepaper

BI-Modal IT

Download

Zo werken wij

De Avola Business Rule Engine heeft zijn waarde helemaal bewezen. We verwachten in de komende tijd dus zeker nog meer projecten waarbij we de rule engine gaan inzetten

Roland Henrard

Carglass België

Volledige flexibiliteit

Inmiddels is de rule engine al enkele maanden in gebruik bij Car Carglass België. Barbara: “Met de Avola Rule Engine hebben we voor de minst complexe oplossing gekozen om de pricing rond herkalibratie te verbeteren. Er hoefde geen complexe software code te worden geschreven voor ons backoffice systeem. En omdat de prijs voor herkalibratie dankzij de rule engine nu is losgekoppeld van onze software systemen hebben we nu volledige flexibiliteit als we ooit over willen stappen naar een ander systeem.”

De juiste prijs op de bon
“Het allerbelangrijkste is echter dat we nog geen enkele keer een herfacturering hoefden uit te voeren sinds we de Avola Rule Engine gebruiken. De prijzen kloppen nu altijd. Daarmee besparen we tijd op administratie, lopen we geen omzet meer mis en wat nog veel crucialer is, het levert een belangrijke bijdrage aan onze betrouwbaarheid richting klanten.”   

Toen de rule engine klaar was, heeft Bizzomate bovendien een training georganiseerd voor Carglass België in het gebruik van Avola. Daarom kan de pricing specialist van Carglass België die uit de business komt, nu zelf aanpassingen doen of componenten aanpassen aan de Avola Rule Engine. 

Bijkomend voordeel is ook dat Carglass België nu eerst simulaties kan uitvoeren van de gevolgen van een nieuwe prijsstrategie, nog voordat deze daadwerkelijk live gaat. Bij complexe algoritmes rondom pricing is dat heel prettig. Doordat er nu eerst honderden scenario’s getest kunnen worden, is het zo goed als zeker dat alles na livegang goed functioneert en dat blijkt tot nu toe ook steeds zo te zijn.

Avola nu belangrijke pijler van IT-architectuur bij Carglass België
In de toekomst worden er mogelijk nog meer oplossingen met de Avola Rule Engine gebouwd. Roland: “De IT architectuur van Carglass België is gebouwd op een aantal pijlers en dankzij dit succesvolle traject is Avola Rule Engine daar nu een vast onderdeel van. De rule engine heeft zijn waarde helemaal bewezen. We verwachten in de komende tijd zeker meer projecten waarbij we de Avola Rule Engine gaan inzetten.“

 

Gerelateerde diensten

 • Volledige flexibiliteit
  Pricing losgekoppeld van back-office voor optimale toekomstbestendigheid
 • Vooraf testen van aanpassingen
  Simulaties maken gevolgen van prijswijzigingen inzichtelijk
 • Geschikt voor gebruik door business specialisten
  Zonder IT-kennis altijd up-to-date

Daag ons uit!

Op zoek naar een partner die je organisatie begrijpt en dit vertaalt naar digitale oplossingen met resultaat?

Neem contact op

Discover

Define

Design

Do

Laat je inspireren door klantverhalen

Mental Care Group

Optimalisatie zorg

Bizzomate ondersteunt Mental Care Group bij het toegankelijker, efficiënter en toekomstgericht maken van de zorg

Bekijk case
Optimalisatie zorg

Glaspoort

Glasvezelplanningsoptimalisatie

Mendix Low-Code applicatie vergroot grip en controle op honderden glasvezelprojecten in heel Nederland

Bekijk case
Glasvezelplanningsoptimalisatie

GGZ inGeest

Digitalisering zorglogistiek

Low-code apps bieden procesondersteuning tijdens volledig cliënttraject bij GGZ inGeest

Bekijk case
Digitalisering zorglogistiek

Maastricht UMC+

Optimalisatie stageplanning

MUMC+ optimaliseert stageplanning met Low-Code en zorgt dat stages precies afgestemd zijn op de behoeften van de studenten

Bekijk case
Optimalisatie stageplanning

Internationale verzekeraar

Efficiëncyverbetering bij verzekeraar

Internationale verzekeraar maakt grote efficiëntieslag voor de afhandeling van claims met Avola Decision

Bekijk case
Efficiëncyverbetering bij verzekeraar

Internationaal bouwbedrijf

Foutloze salarisberekeningen

Europese bouwonderneming verbetert efficiëntie en werknemerstevredenheid met Avola Decision voor salarisberekening

Bekijk case
Foutloze salarisberekeningen

Royal IHC

De klant aan boord krijgen

Bizzomate drijvende kracht achter strategisch digitaliseringsprogramma bij Royal IHC

Bekijk case
De klant aan boord krijgen

Easytocare

Vernieuwen IT landschap

Vervangen van verouderde systemen die efficiëntere afhandeling administratieve taken ondersteunen

Bekijk case
Vernieuwen IT landschap

Agristo

Verbeterde kwaliteitscontrole

Beheer data 50x sneller voor real-time inzichten en betere quality control met flexibel portal

Bekijk case
Verbeterde kwaliteitscontrole

MediReva

Optimale klantervaring

Nieuw back-office systeem ondersteunt MediReva bij het optimaliseren van de klantervaring

Bekijk case
Optimale klantervaring

Mourik

Stroomlijnen processen

Digitaliseringstraject helpt inzicht in data vergroten en administratieve druk te verlagen

Bekijk case
Stroomlijnen processen

De Goudse Verzekeringen

Business agility verbeteren

Hoe De Goudse Verzekeringen hun efficiëntie vergrootte en kosten verlaagde met Avola Decision

Bekijk case
Business agility verbeteren