Skip to main content

Gebrek aan samenwerking tussen IT en business grootste uitdaging bij hyperautomation-trajecten

16 september 2024 • Nieuws

Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven (72%) ziet een gebrek aan samenwerking tussen business en IT als de grootste uitdaging die overwonnen moet worden bij de implementatie van hyperautomation-technologie. Dit blijkt uit een onderzoek van Ciphix onder tientallen Nederlandse bedrijven.

Als er geen nauwe samenwerking is tussen business en IT, kunnen IT-teams hyperautomation-oplossingen ontwikkelen die niet volledig aansluiten bij de behoeften of prioriteiten van de business met als gevolg dat het erg lastig is om de waarde te verzilveren van datgene wat opgeleverd is. Naast een gebrek aan samenwerking worden een gebrek aan resources en vaardigheden (64%) en een ontbrekende visie op digitalisering (60%) genoemd als grote uitdagingen voor bedrijven die hyperautomation-technologie willen implementeren.

Sneller en flexibeler inspelen op marktveranderingen
De belangrijkste reden voor bedrijven om hyperautomation-technologie te overwegen, is dat ze sneller en flexibeler willen inspelen op verzoeken uit de markt (52%). Daarnaast willen bedrijven de ontwikkeling van applicaties versnellen (36%) of de business voorzien van tools waarmee ze zelf applicaties kunnen bouwen (28%).

Gevraagd naar de drie grootste risico’s als hyperautomation in de komende vijf jaar niet wordt toegepast, vrezen bedrijven operationele inefficiëntie, hogere operationele kosten en lagere productiviteit het meest (80%). Daarnaast zijn bedrijven bang niet meer goed te kunnen inspelen op trends en marktveranderingen (64%) en hun voorsprong op de concurrentie te verliezen (40%).

Marijn van de Poel, Chief Strategy Officer bij Ciphix: “Door verschillende technologieën te combineren, kunnen veel bedrijfsprocessen tegenwoordig geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden, wat de productiviteit en het concurrentievermogen van bedrijven aanzienlijk verbetert. Echter geven onze klanten, prospects en partners aan dat er nog steeds een gebrek aan samenwerking tussen business en IT is, wat de waarde van implementaties beperkt. Dit is zonde, want slimme automatisering biedt juist enorme kansen om menselijk potentieel beter te benutten. Met onze expertise helpen we graag deze barrières te doorbreken en een toekomstbestendig bedrijfsleven in Nederland te ondersteunen.”

Wij helpen je verder!

Vervang verouderde systemen, digitaliseer complexe bedrijfsprocessen en versnel innovatie.

Neem contact op