Skip to main content

Condition Based Monitoring webportaal

Verbeter je dienstverlening met een Condition Based Monitoring-webportaal: verhoog efficiëntie, bespaar op onderhoudskosten en voorkom problemen met voorspellend onderhoud.

Aanleiding

Om maritieme apparatuur op schepen over de hele wereld te beheren, is condition based monitoring (CBM) ingevoerd. Dit is een onderhoudsstrategie die bedrijven in staat stelt de conditie van hun apparatuur in real-time te monitoren en informatie te verzamelen om de werkelijke toestand van de machines te begrijpen. Zodra een parameter zoals vibratie of temperatuur verandert, kan dit een indicatie zijn van een storing. CBM helpt bij het 24/7 monitoren van deze parameters en door voorspellend onderhoud uit te voeren bij een afwijking, kan de uitvaltijd tot een minimum worden beperkt.

Behoefte aan efficiënte CBM-oplossing

Echter, CBM verloopt niet altijd soepel. Communicatie over de toestand van de apparatuur via e-mail circuleert vaak niet efficiënt en bereikt niet altijd de juiste personen. Hierdoor hebben analisten moeite met procesbeheer en blijven afwijkingen soms onopgemerkt. Dit resulteert in frequentere uitvaltijden en hogere onderhoudskosten. Om dit probleem op te lossen, is er behoefte aan een toekomstbestendige digitale CBM-oplossing die real-time inzicht biedt, zodat bedrijven proactiever en effectiever kunnen zijn in hun onderhoud.

  • Ontwikkeling CBM-portaal
    Binnen 7 weken is een webportaal voor CBM ontwikkeld, dat real-time inzicht biedt in operationele parameters van apparatuur en integreert met bestaande meetsystemen.
  • Gebruikersrol-gebaseerde weergaven
    Het portaal kent kijkrechten toe op basis van gebruikersrollen en maakt automatische taaktoewijzing mogelijk, wat het CBM-programma efficiënter beheert.
  • Verbeterde communicatie en onderhoud
    Het CBM-dashboard biedt statusoverzichten en faciliteert communicatie tussen hoofdingenieurs en analisten, waardoor voorspellend onderhoud en probleemvoorkoming mogelijk zijn.

Aanpak

Bij Bizzomate hebben we een effectieve 4-stappen methode gecreëerd om de perfecte softwareoplossingen te ontwikkelen voor condition based monitoring (CBM):
1. Ontdekken
2. Definiëren
3. Ontwerpen
4. Doen

Low-code biedt een visuele aanpak voor het bouwen van applicaties, waardoor zelfs mensen zonder traditionele programmeerkennis kunnen bijdragen. Dit versnelt de ontwikkelingssnelheid, zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid, en bespaart kosten. We gebruiken low-code bij Bizzomate om CBM-processen te digitaliseren, verouderde systemen te vervangen en innovatie te stimuleren. Ons CBM-webportaal is een uitstekend voorbeeld van deze aanpak, waarmee real-time gegevensinzicht, automatische taaktoewijzing en verbeterde communicatie worden mogelijk gemaakt.

De oplossing

Binnen 7 weken is er een webportaal voor CBM ontwikkeld. Bedrijven en hun klanten kunnen dit portaal gebruiken voor het monitoren van maritieme apparatuur. Het portaal biedt gebruikers real-time inzicht in operationele parameters van de machines op de schepen. De oplossing integreert met bestaande meetsystemen en biedt mobiele en offline mogelijkheden. Het portaal is gebouwd op een platform dat snelle, flexibele app-ontwikkeling mogelijk maakt.

De kijkrechten in het portaal kunnen worden toegewezen op basis van de rol van de gebruiker, zoals vlootbeheerder, hoofdingenieur, programmamanager of analist. Het portaal maakt ook automatische taaktoewijzing mogelijk, zoals metingen, analyses of feedback. Gebruikers kunnen alleen de taken bekijken die ze moeten uitvoeren, wat helpt om het CBM-programma efficiënter te beheren.

Speciaal CMB-dashboard

Via het CBM-dashboard biedt het portaal een overzicht van de status op verschillende niveaus, zoals klant, vloot, schip, machinereeks en meetpositie. Het portaal maakt ook eenvoudige communicatie mogelijk tussen de hoofdingenieur van een schip en een analist. De hoofdingenieur kan metingen uploaden die hij uitvoert op basis van een schema dat door een programmamanager is verstrekt. Met die gegevens kunnen analisten de toestand van de machines diagnosticeren en hun bevindingen samen met aanbevelingen via het portaal rapporteren. Met de resultaten kunnen klanten voorspellend onderhoud uitvoeren en problemen op hun schepen voorkomen.

Bekijk de IHC case video

Het resultaat

Met het nieuwe portaal is het CBM-proces aanzienlijk verbetert. Het portaal ondersteunt het volledige CBM-procesbeheer van zowel bedrijven als hun klanten en biedt 24/7 inzicht in de essentiële parameters van de apparatuur. Het fungeert nu als een enkele ‘bron van waarheid’, wat resulteert in verbeterde interne efficiëntie en tijdsbesparing op lange e-mailgesprekken en discussies. Het portaal stelt bedrijven ook in staat de onderhoudskosten te verlagen en hoogwaardige adviezen en ondersteuning aan klanten te bieden op basis van real-time gegevens.

  • Geoptimaliseerd CBM-proces
    Het nieuwe portaal heeft het CBM-proces aanzienlijk verbeterd door volledig procesbeheer en 24/7 inzicht in vitale apparatuurparameters te bieden.
  • Efficiëntie en tijdwinst
    Het portaal fungeert als een enkele ‘bron van waarheid’, wat interne efficiëntie verbetert en tijd bespaart op lange e-mailgesprekken en discussies.
  • Lagere onderhoudskosten en ondersteuning
    Het portaal stelt bedrijven in staat onderhoudskosten te verlagen en hoogwaardige adviezen en ondersteuning te bieden aan klanten, gebaseerd op real-time gegevens.

Praktijkvoorbeelden bij klanten

Cases van Maritieme bedrijven

No items found

Daag ons uit!

Op zoek naar een partner die je organisatie begrijpt en dit omzet in effectieve digitale oplossingen?

Neem contact op

We'd love to hear from you

Technical deep dive

Personalised proposal

Kick-off