CASE - SEACON

Automatiseren opslag masterdata

Get in contact

Logistiek dienstverlener Seacon verhoogt efficiency en verbetert compliance met hulp van Bizzomate

Logistiek dienstverlener Seacon ondersteunt klanten overal ter wereld bij het afleveren van vracht via de lucht, over zee of over land. Om hun bedrijfsprocessen nog efficiënter te maken, kozen zij voor Mendix low-code gebouwd door Bizzomate. De eerste applicatie waarmee masterdata automatisch worden opgeslagen en gepushed naar andere applicaties staat nu live. Deze applicatie heeft het onboarding-proces van nieuwe klanten stukken efficiënter gemaakt en de compliance verbeterd.

Seacon is wereldwijd actief
Logistiek dienstverlener Seacon is wereldwijd actief. Het zwaartepunt van hun activiteiten ligt echter in Nederland en Duitsland. Op het hoofdkantoor in Venlo werken zo’n 300 man. Zij coördineren het vrachtvervoer en zorgen dat de vervoerders waarmee gewerkt wordt, vracht op tijd en binnen budget op de plek van bestemming krijgen. Seacon neemt klanten daarbij niet alleen het vervoer uit handen maar ook zaken als het regelwerk bij de douane en eventuele tijdelijke opslag van goederen.

Er is een groeiende vraag naar hun towercontrol-oplossing waarbij de volledige logistiek van een klant wordt overgenomen. Mede als gevolg daarvan kreeg Seacon steeds meer strategische klantvragen onder andere op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. Daarnaast wilden klanten meer inzicht in de status van hun vracht. De logistieke dienstverlener kwam er echter al snel achter dat om aan deze vragen te voldoen de hele keten moest worden aangepast. Dat is niet eenvoudig in een organisatie die traditioneel in silo’s is georganiseerd.

Elias Becker, Director Supply Chain Solutions en verantwoordelijk voor IT bij Seacon: “In een sterk concurrerende markt als deze wil je er als logistiek dienstverlener zeker van zijn dat je bedrijfsprocessen zo goed mogelijk zijn ingericht. Bij Seacon wilden we hier graag verdere stappen in zetten. Dit bleek complexer dan in eerste instantie gedacht. Er moesten intern diverse systemen aan elkaar worden gekoppeld en we wilden een klantportaal gaan bouwen dat data uit diverse systemen moest tonen.”

Seacon schreef daarom een tender uit waarbij ze op zoek gingen naar een partij die technische ondersteuning kon bieden bij het bouwen van applicaties en kon helpen bij het oplossen van de klantvragen rondom efficiëntie en het verhogen van het inzicht in de status van de vracht.

Eerlijk advies
Elias: “We hebben uiteindelijk gekozen voor Bizzomate omdat zij voldeden aan onze voorwaarden zoals senioriteit, low-code expertise en het voldoen aan securityeisen van applicaties. De belangrijkste reden was de klik die we hadden met de consultants. Hun open en eerlijke advies, over wat er wel en niet kon op het gebied van low-code sprak ons erg aan. De focus lag bij hen bovendien duidelijk niet alleen op de techniek maar vooral op de toegevoegde waarde die de applicatie voor de business moest hebben. Daarmee waren ze echt onderscheidend van andere partijen”

Hoog ontwikkeltempo
Het was voor Seacon in het begin even wennen aan het hoge ontwikkeltempo met low-code. Inmiddels is de balans gevonden en is de eerste applicatie in gebruik genomen. Het is een tool om masterdata automatisch in op te slaan en deze data door te pushen naar diverse intern gebruikte applicaties. Cruciale data als bankgegevens en afleveradressen komen daardoor automatisch goed in alle systemen te staan.

De datakwaliteit is door de komst van de applicatie nu al aanzienlijk toegenomen en het personeel is bij het onboarden van nieuwe klanten veel minder tijd kwijt aan de invoer van data. Kostte het vroeger een dag om alle kerndata in te voeren; het kost nu niet meer dan twee uur. Door ingebouwde geautomatiseerde checks bij het onboarden voldoen klanten bovendien beter aan de eisen op het gebied van compliance en dat is erg prettig voor de financiële afdeling.

Er wordt nu volop gewerkt aan een tweede applicatie, een klantportaal dat het voor klanten mogelijk maakt altijd inzicht te hebben in de status van de vracht en zelf nieuwe boekingen voor transport te doen. De eerste versie van dit klantportaal wordt momenteel getest met een aantal klanten en zal op termijn verder worden uitgerold. Hierdoor wordt de klantervaring voor Seacon-klanten nog verder verbeterd.

Low-code heeft de toekomst bij Seacon
Elias: “Nu we met deze eerste twee low-code applicaties hebben ontdekt wat er mogelijk is, zien we nog veel meer kansen voor de optimalisatie van diverse andere bedrijfsprocessen bij ons. Met de hulp van Bizzomate verwachten we het aantal low-code projecten binnen Seacon dan ook zeker verder uit te breiden in de komende periode.”

In a nutshell

Company:

Seacon

Development time:

8 weken

Branche:

Logistics

Team size:

3 FTE

Activities:

Wereldwijde logistieke dienstverlener van vracht via de lucht, over zee of over land.

Solution(s):

  • Legacy Migration
  • Process Automation

From our client

“Nu we met deze eerste twee low-code applicaties hebben ontdekt wat er mogelijk is, zien we nog veel meer kansen voor de optimalisatie van diverse andere bedrijfsprocessen bij ons. Met de hulp van Bizzomate verwachten we het aantal low-code projecten binnen Seacon dan ook zeker verder uit te breiden in de komende periode.”
Elias Becker
Director Supply Chain Solutions en verantwoordelijk voor IT

Other cases

Creating a shared understanding & build the right solution
Business design workshops Bizzomate put MediReva on the right track
  • Company: MediReva
  • Development time: 4 days
Fibre-optic supplier Glaspoort optimises project planning with Mendix-app by Bizzomate
The Mendix-application we’ve built allows Glaspoort to manage its projects and partners more efficiently
  • Company: Glaspoort
  • Development time: 8 weeks
  • Team size: 4 FTE
Zuyderland uses Stageplanner for internships
Bizzomate assisted Zuyderland with Stageplanner a Mendix application developed to schedule internships
  • Company: Medical Centre
  • Development time: several months
  • Team size: 1 FTE